Receptes de tardor

30 10 2013

receptes_castanyada AFALOGO

Els panellets

Roberto Navarro, de la pastisseria RB del Mercat de Lesseps, us explica com fer panellets a casa i us dóna la recepta d’una de les seves especialitats: el panellet de llet merengada.

Flam de castanyes

castanyesIngredients:

¼ kg de castanyes
100 g de sucre
2 ous
¼ l de llet
mantega
vainilla

Elaboració

Primer de tot, cal treure la pell fosca a les castanyes i ficar-les en aigua bullent fins que se’n pugui pelar la pell més clara fregant-les amb un drap. Un cop netes, poseu-les a bullir amb una part de la llet. Quan les castanyes estiguin toves, en fareu un puré ben fi. Tota aquesta operació us la podeu estalviar si en comptes de castanyes feu servir crema de marron glacé.

Poseu la resta de la llet amb 80 grams de sucre i la deixeu bullir, fins que s’hagi reduït una mica, que és quan hi afegireu la beina de vainilla, i ho deixeu una estona tapat perquè infusioni.

El pas següent és posar el puré de castanyes al foc amb una mica de mantega. Ho aneu remenant mentre hi afegiu la llet i els dos rovells d’ou, un per un. Ho deixeu refredar una mica i aprofiteu per batre les clares a punt de neu. Les afegiu a la barreja i comenceu a omplir-ne les flameres, que tindran la base untada amb sucre caramel•litzat.

Després ho feu coure al bany maria al forn: poseu les flameres en una plàtera amb aigua i al forn a 180 graus. Cal que l’aigua de la plàtera arribi més o menys a la meitat de les flameres i s’han de deixar coure uns 50-60 minuts fins que hagin quallat.

Deixeu refredar els flams i desemmotlleu-los per emplatar-los. Els podeu acompanyar d’una mica de nata muntada o unes neules, però millor no carregar-los gaire.

Bunyols de Tots Sants

bunyols

Ingredients (per a 8 persones)

½ k de moniatos
½ k de farina
2 ous
4 cullerades de sucre
30 grams de llevat
Sal i oli d’oliva

Elaboració

El primer és rentar els moniatos ben nets i posar-los a coure al forn fins que estiguin tendres. Els deixem refredar i els pelem.

Posem la polpa en un bol, ho aixafem tot bé amb una forquilla i li afegim la farina, el sucre, una punta de sal, els ous i ell llevat que primer hem dissolt en una mica d’aigua tèbia. Amassem bé amb les mans fins que ens quedi una massa ben ferma. La tapem amb una drap i la deixem reposar dues hores.

Ara és l’hora de fregir-los: els donem una forma rodona amb les mans i amb un forat al centre i els posem en una paella amb força oli. Quan estiguin dauradets, els posem sobre paper de cuina perquè absorbeixin l’oli i abans de servir-los els empolvorem amb sucre

Font: Ajuntament de Barcelona

Advertisements

Accions

Information

2 responses

31 10 2013
paula castilo

Moltíssimes gràcies a tots els que feu possible aquest blog .
Va molt mé rebre tota l´informació de l´escola i tots els tips i suggeriments que feu d´altres temes relacionats .
Merci
Paula Castillo

31 10 2013
afaproven

Moltes gràcies a tots vosaltres per el vostre suport i per anar seguint les nostres notícies.

Si penseu que hi ha algú tema a tractar, que us pogués interessar o si voleu publicar alguna noticia relacionada amb l’escola, l’ensenyament o el barri ens ho feu arribar per e-mail a comunicacio.proven@gmail.com i el publicarem tant aviat com sigui possible.

Gràcies,

Albert Sanz
Comissió Comunicació

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: